holter srca:

Očitanje rezultata holtera srca i tlaka obavljaju kardiolozi doc. dr.sc. Dean Strinićprim. dr.sc. Boris Car  i dr. Tea Friščić.

Kontinuirano 24h snimanje EKG-a s analizom aritmija, poremećaja provođenja te mogućih uzroka vrtoglavica i gubitka svijesti. Tijekom snimanja holtera kroz 24 sata možemo identificirati poremećaj u ritmu srca ili prokrvljenosti srca koji se javlja rijetko i ne može se uloviti u jednokratnom kratkom snimanju običnog EKG-a. Pregled je bezbolan.

Na prsa se postavljaju elektrode koje će narednih 24h kontinuirano mjeriti rad srca. Prije postavljanja potrebno je da se pacijent pravilno pripremi tako da ukloni sve dlake s područja prsa i gornjeg abdomena. Elektrode su spojene u jedan mali uređaj, veličine mobitela, koji je pričvršćen za pojas. Tijekom nošenja se od pacijenta da radi svoje normalne dnevne aktivnosti osim onih koji potiču na znojenje i one koje zahtijevaju kontakt s vodom. Sutradan u dogovoreno vrijeme se dolazi na skidanje holtera gdje liječnik radi očitanje istog.

holter tlaka:

KMAT - kontinuirano 24h mjerenje krvnog tlaka. Kako bi najbolje ispratili oscilacije krvnog tlaka tijekom dana i noći tu uskače holter tlaka poznatiji kao KMAT.

  • Povišenog krvnog tlaka
  • Graničnih vrijednosti krvnog tlaka
  • Oštećenja bubrega, srca, mozga ili krvnih žila
  • Povišenog tlaka razvijenog u trudnoći
  • Povišenog sistoličkog “gornjeg” tlaka, a normalnog dijastoličkog “donjeg” tlaka (sistoličku arterijsku hipertenziju)
  • Simptoma arterijske hipertenzije bijele kute, fenomena pri kojem je krvni tlak povišen kada se mjeri u liječničkoj ordinaciji, a normalan kad se mjeri kod kuće
  • Omaglice i povremene gubitke svijesti

CIJENA HOLTERA SRCA I TLAKA

Cijena holtera srca iznosi 70 €. Cijena holtera tlaka iznosi 50 €.

holter srcaholter srca

RADNO VRIJEME

Pon - Pet10 - 19 h
SubNe radimo
NedNe radimo