POŠALJITE UPIT

HOLTER SRCA I TLAKA

Očitanje rezultata holtera srca i tlaka obavljaju kardiolozi doc. dr.sc. Dean Strinićprim. dr.sc. Boris Car  i dr. Tea Friščić.

HOLTER SRCA

Kontinuirano 24h snimanje EKG-a s analizom aritmija, poremećaja provođenja te mogućih uzroka vrtoglavica i gubitka svijesti. Tijekom snimanja holtera kroz 24 sata možemo identificirati poremećaj u ritmu srca ili prokrvljenosti srca koji se javlja rijetko i ne može se uloviti u jednokratnom kratkom snimanju običnog EKG-a. Pregled je bezbolan.

KAKO IZGLEDA POSTAVLJANJE HOLTERA SRCA

Na prsa se postavljaju elektrode koje će narednih 24h kontinuirano mjeriti rad srca. Prije postavljanja potrebno je da se pacijent pravilno pripremi tako da ukloni sve dlake s područja prsa i gornjeg abdomena. Elektrode su spojene u jedan mali uređaj, veličine mobitela, koji je pričvršćen za pojas. Tijekom nošenja se od pacijenta da radi svoje normalne dnevne aktivnosti osim onih koji potiču na znojenje i one koje zahtijevaju kontakt s vodom. Sutradan u dogovoreno vrijeme se dolazi na skidanje holtera gdje liječnik radi očitanje istog.

KADA VAM TREBA HOLTER SRCA

Možda će vam trebati Holter srca ako imate neuvjerljiv EKG, vrstu testa srca. Neuvjerljiv EKG znači da nije dao jasne rezultate.

Možda ste posjetili svog liječnika zbog znakova problema sa srčanim ritmom - kao što je vaše srce ubrzano lupa ili titra. Ili ste imali neobjašnjivu nesvjesticu.

Vaš liječnik je odlučio napraviti EKG kako bi otkrio problem. Ali EKG samo kratko vrijeme snima vaše srce. Srčani simptomi se ne javljaju dok ste u ordinaciji sa liječnikom.

Nakon nošenja holtera srca 24h i 48h doći ćete na skidanje holtera, a kardiolog će odmah pogledati očitanja te protumačiti rezultate i napisati nalaz.

HOLTER SRCA REZULTATI

Nakon nošenja holtera srca 24h i 48h doći ćete na skidanje holtera, a kardiolog će odmah pogledati očitanja te protumačiti rezultate i napisati nalaz.

Rezultati mogu pokazati da je holter srca otkrio poremećaj srčanog ritma (aritmiju), kao što su:

 • Fibrilaciju atrija (aritmija)
 • Bradikardiju (smanjenje broja otkucaja srca)
 • Tahikardija (ubrzan rad srca)
 • Preuranjene ventrikularne kontrakcije

Vaš će kardiolog razgovarati s vama o sljedećim koracima. Možda ćete trebati lijekove za srčani ritam ili daljnje pretrage.

HOLTER TLAKA

KMAT - kontinuirano 24h mjerenje krvnog tlaka. Kako bi najbolje ispratili oscilacije krvnog tlaka tijekom dana i noći tu uskače holter tlaka poznatiji kao KMAT.

 • Povišenog krvnog tlaka
 • Graničnih vrijednosti krvnog tlaka
 • Oštećenja bubrega, srca, mozga ili krvnih žila
 • Povišenog tlaka razvijenog u trudnoći
 • Povišenog sistoličkog “gornjeg” tlaka, a normalnog dijastoličkog “donjeg” tlaka (sistoličku arterijsku hipertenziju)
 • Simptoma arterijske hipertenzije bijele kute, fenomena pri kojem je krvni tlak povišen kada se mjeri u liječničkoj ordinaciji, a normalan kad se mjeri kod kuće
 • Omaglice i povremene gubitke svijesti

CIJENA HOLTERA SRCA I TLAKA

Cijena holtera srca iznosi 70 €. Cijena holtera tlaka iznosi 50 €.

RADNO VRIJEME

Pon - Pet9 - 20 h
Subupis termina
NedNe radimo
Ova web-stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.Pravila o korištenju kolačića