POŠALJITE UPIT

Somatosenzorni evocirani potencijali - SSEP

Somatosenzorni evocirani potencijali (SSEP) procjenjuju živčani put od ruku i nogu preko leđne moždine do mozga. SSEP se koriste za identificiranje ozljeda ili bolesti leđne moždine. Somatosenzorni evocirani potencijali mjere električnu aktivnost u mozgu kao odgovor na stimulaciju vida, zvuka ili dodira.

SSEP donjih ekstremiteta smatra se jednom od najvrjednijih metoda. Studije su pokazale da SSEP donjih ekstremiteta mogu otkriti oštećenje somatosenzornog sustava leđne moždine u čak 80% oboljelih od multiple skleroze bez odgovarajućih kliničkih simptoma.

ŠTO ZNAČI LOŠ SOMATOSENZORNI NALAZ?

Značajna promjena u odgovorima somatosenzornog evociranog potencijala (SSEP) naznačena je smanjenjem amplitude i/ili povećanjem latencije. Abnormalnosti otkrivene SSEP-om ne daju specifičnu dijagnozu, već upućuju na poremećenu funkciju u tom određenom senzornom putu.

RADNO VRIJEME

Pon - Pet9 - 20 h
Subupis termina
NedNe radimo
Ova web-stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.Pravila o korištenju kolačića