POŠALJITE UPIT

kompjuterizirana kolor teletermografija (cctt):

U našoj Poliklinici možete napraviti Kompjuteriziranu kolor teletermografiju (CCTT) bez listi čekanja. Kompjuteriziranu kolor teletermografiju kod nas obavlja prim. dr. se. Jagoda Stipić koja je certificirana za izvođenje ove metode. Pretragu obavljamo na djeci i odraslima.

Kompjuterizirana kolor teletermografija ( CCTT ) je metoda registracije termičkog statusa. kože. Koža je od odsobite važnosti jer nije samo pokrov tijela nego osebujni organ s mogobrojnim funkcijama fizikalne, kemijske i imunološke zaštite i senzorni organ velike površine. Potpuno je neinvazivna i neštetna i što je vrlo važno za dijagnostičke postupke nije opterećena artefaktima Osim nativnog snimanja u našem laboratoriju upotrebljavamo i metode krioaktivacije šaka ( hlađenje ).

Kada se koristi kompjuterizirana kolor teletermografija?

Prema 20 - godišnjem iskustvu doktorice Stipić metoda je izbora za dijagnosticiranje Raynaudovog sindroma ( razlikovanje primarnog od sekundarnog) dijagnosticiranje regionalnih bolnih sindroma, senzornih oštećenja perifernih živaca , radiksa i pleksusa. Metoda je izbora kod pacijenata koji imaju hladnoću ruku i nogu jer se točno može izdiferencirati da li se radi o fenomenu hladnoće ili Raynaudovom sindromu koji se javlja u sklopu kliničke slike imunoloških zbivanja i bolesti ( Sclerodermie, Lupus erithematosusa,. Juvenilnog arthritisa , Overlap sindroma, Sjogrenovog sindroma i drugih imunoloških bolesti)

Raynaudov sindrom:

Raynaudov sindrom je stanje koje uzrokuje da neka područja tijela poput prstiju na rukama ili nogama, vrh nosa ili uši, postanu hladni ili otupe na osjet, a sve kao reakcija na niske temperature ili pak kao reakcija na stres. Manje arterije koje opskrbljuju kožu krvlju se sužavaju te samim time smanjuju cirkulaciju krvi u pogođenim područjima.

RADNO VRIJEME

Pon - Pet9 - 20 h
Subupis termina
NedNe radimo
Ova web-stranica koristi kolačiće

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge.Pravila o korištenju kolačića